۱- عدم وجود پرتوهای فرابنفش و مادون قرمز:
نوری که توسط لامپهای فلورسنت تولید میشود همراه خود پرتوهای فرابنفش و مادون قرمز هم تولید می کند که دانشمدان سال هاست تاثیر پرتوهای فرابنفش بر مبتلا شدن به سرطان پوست را به اثبات رسانده اند.
۲- حذف قطعات اضافی پرمصرف:
دستگاهها با لامپهای فلورسنت(فیلیپس) قطعاتی چون استارت، ترانس و غیره دارند که در بیشتر مواقع خرابیها ناشی از این هاست، درصورتی که در دستگاهها با لامپ LED تمامی این قطعات وجود ندارند و هزینه های اضافی هنگام سرویس و کالیبراسیون حذف میشود.
۳- قابلیت نصب در دستگاههای قدیمی:
روی دستگاههای قدیمی فتوتراپی موجود در مراکز درمانی می توان لامپ LED نصب کرد؛ بدون اینکه نیازی به تعویض یا اسقاط دستگاه فتوتراپی باشد.
۴- طول عمر:
اولین و مهمترین معیار، در لامپهای ال ای دی محسوب می شود. لامپها ال ای دی طول عمری بین ۵۰ هزار تا ۶۰ هزار ساعت دارند. این طول عمر در مقایسه با لامپ های دیگر بسیار بیشتر است.
۵- تعداد خاموش روشن:
طول عمر لامپهای ال ای دی به هیچ وجه ربطی به تعداد روشن و خاموش شدن ندارد، میتوان لامپهای ال ای دی را میلیونها بار روشن و خاموش کرد. در واقع طول عمر لامپهای ال ای دی تنها به مدت زمان روشن بودن بستگی دارد.
۶- بازده نوری(lum/watt):
از دیگر مزیت های لامپ های ال ای دی میتوان به بازده نوری بالای این لامپ ها اشاره نمود. در حال حاضر لامپهای LED بازدهای بین ۷۴ تا ۱۲۰ لومن بر وات را دارا میباشند و این در حالی است که این مقدار برای لامپهای رشتهای ۱۰ تا ۱۵ لومن بر وات است .
۷- پاسخ به موقع:
لامپهای ال ای دی به محض رسیدن ولتاژ به آنها روشن میشوند (کمتر از۲۰ میکروثانیه ) به عنوان مثال لامپهای متال هالید زمانی بالغ بر ۵ دقیقه لازم دارند تا به حداکثر نور خود برسند، یعنی لامپهای ال ای دی (پانزده میلیون بار) سریعتر روشن میشوند.
۸- تنظیم شدت نور:
امکان تنظیم نور در لامپهای ال ای دی با استفاده از تکنولوژی PWM = Pulse Width Modulation که کنترل سطح ولتاژ به کمک تغییر پهنای پالس است و در اکثر میکروکنترلرها موجود است به راحتی امکانپذیر است.
۹- تنظیم زاویه تابش:
در لامپ های ال ای دی نور در تمام جهات منتشر نمیشود و به دلیل موجود بودن لنزهایی با زوایای دلخواه نوری، کاملاً قابل کنترل است.
۱۰- کاهش نور:
همه لامپهای موجود با گذشت زمان دچار افت شدید شدت نور میشوند. ال ای دی¬ها قابلیت تغذیه هم با جریان AC (البته پس از تبدیل به DC) و هم جریان DC با مصرف کم را دارند، لذا میتوان از منابع انرژی خورشیدی یا باتری نیز جهت تأمین نیروی مصرفی آن استفاده کرد.
۱۱- به کارگیری با ولتاژهای بسیار پایین:
ولتاژ مورد استفاده لامپ LED میتواند بسیار پایین باشد و لامپ LED با مقدار ناچیزی از ولتاژ نامی خود نیز به نور را منتشر می کند و میتوان آنها را با ضعیفترین و کوچکترین باطریها تغذیه نمود